musiquetes per petits i grans

Els teatres de paper

Els primers testimonis de les representacions mitjançant figures o teatres de paper els tenim a l’Anglaterra victoriana, cap a principis del s. XIX amb els Toy Theatre, hereus dels diorames del s.XVIII, de les titelles medievals i el teatre d’ombres de les antigues cultures orientals. El 1811, William West posa a la venda la primera obra amb prosceni, escenaris, bastidors, personatges i libretto.

La moda dels teatres de paper o “Juvenil Drama” (terme que encara s’usa actualment) s’estén per Europa i una multitud d’editors comencen a produir làmines de teatre per a xiquets. Els libretti d’aquestes representacions domèstiques beuen tant de la tradició (rondalles i cançons) com de l’actualitat dramatúrgica (òperes i drames).

Al nostre país la producció de teatres es concentra a Barcelona. Els principals productors són dues editorials dedicades, també, al negoci del llibre escolar. Es tracta de Estampería Económica Paluzie (Barcelona, 1865-1939) i Industrias Gráficas Seix & Barral (Barcelona, 1915-1953).

L’any 1953, quan Seix i Barral va deixar d’editar els seus teatres, aquesta joguina va anar caient en desús, i avui en dia s’ha convertit, tan sols, en peça de col·leccionisme.

TEATRI

TEATRI

Actuacions maig 2015

Posted by on May 1, 2015 in general, NOTÍCIES | 0 comments

Actuacions maig 2015

Aquí us deixem el calendari d’aquest maig. A sac! dilluns 4:  Granollers. Centre Cultural. 11:00 h dimarts 5:  Granollers. Centre Cultural. 9:30 h i 11:00 h dimecres 6:  La Llagosta. Centre Cultural. 11:00 h dijous 7:  La Llagosta. Centre Cultural. 9:30 h i 11:00 h divendres 8:  La Llagosta. Centre Cultural. 9:30 h i 11:00 h dilluns 11:  Lliçà d’Amunt. L’Aliança. 9:30 h i 11:00 h dimarts 12:  Lliçà d’Amunt. L’Aliança. 9:30 h i 11:00 h dimecres 13:  Lliçà d’Amunt....

read more

Bandcamp

Posted by on Feb 27, 2015 in general, NOTÍCIES | 0 comments

Bona tarda, Heu gaudit del nostre espectacle però, per oblit, vergonya, manca de liquiditat i/o tot plegat no teniu el cd amb les cançons de l’espectacle? Doncs cap problema! Només cal que entreu al següent enllaç i allà el podreu adquirir, en format digital, per només 6€ euretes. http://femsonarlesmusiquetes.bandcamp.com/ Si el compreu, quan vingueu a veure i sentir el xou multi disciplinar que oferim, podreu cantar amb nosaltres i viureu l’experiència força més intensament. Al...

read more

Nadal amb Musiquetes de Paper

Posted by on Dic 20, 2013 in general, NOTÍCIES | 0 comments

Nadal amb Musiquetes de Paper

Un bon regal de Nadal i Reis: Musiquetes de paper!!! Si ens l’encomanes te l’enviem per correu.

read more

els teatrets

Posted by on Sep 17, 2013 in NOTÍCIES | 0 comments

Els teatrets del nou espectacle, Musiquetes de paper, ja comencen a ser una realitat. I si no us ho creieu mireu quina foto més bonica de l’artista i la seva obra!!!

read more